_DSC0756

Fremgang i SRP karakterer

Indlæg fra d. 24. februar 2017


FREMGANG FOR MARIBO GYMNASIUM

3g-eleverne på Maribo Gymnasium har netop fået voteret deres studieretningsprojekter (SRP), som er en eksamensopgave, der tæller med på eksamensbeviset. Maribo Gymnasium kan endnu en gang konstatere en imponerende fremgang i resultaterne, og i de seneste to år har det lille gymnasium formået at hæve karaktergennemsnittet med hele 0,9 karakterpoint. Sidste år fik gymnasiets 3g-elever 7,1 i gennemsnit for deres SRP, og i år ligger karaktergennemsnittet på 7,5. Hvilken en succes for Maribo Gymnasium.

Selvom Maribo Gymnasium vil afholde sig fra en nærmere årsagsanalyse, så er rektor Michael Levy Bruus ganske sikker på, at vejledningen og i særdeleshed SRP-værkstedet spiller en meget væsentlig rolle. Det var kort sagt en fornøjelse at opleve, hvordan stadigt flere elever i løbet af skriveperioden benyttede SRP-værkstedet, fortæller rektor Michael Levy Bruus. Det var ligeledes en fornøjelse at opleve, hvordan lærere også på vej til og fra undervisningen lige lagde vejen forbi SRP-værkstedet, hvor der var en god, smittende og arbejdsom stemning. Vi vil helt sikkert gentage succesen i forbindelse med den kommende eksamen for 3g-eleverne i Almen Studieforberedelse (AT).

Gymnasielærer i dansk og tysk, Nicolaj Solingen Wikkelsø, har oplevet processen således: Som lærer var det meget tilfredsstillende at være med til at skabe en ramme for elevernes SRP-skrivning med plads til såvel hygge og koncentration. Det var en fornøjelse at mærke denne stemning og følge med i deres frustrationer i skriveprocessen, når et afsnit voldte særlige problemer, men også deres åbenlyse glæde over at have skrevet sig ud af problemerne. Eleverne var gode til at støtte hinanden fagligt og bruge lærerne til en kærlig opsang, når motivationen dalede og den færdige opgave syntes langt væk.

Maribo Gymnasium har god grund til at være stolt over eleverne og deres flotte resultater

Tilbage