SP Spansk

¡Hola!

Faget spansk er et begyndersprog, og det er både sjovt og udfordrende at lære spansk. Spanskundervisningen på MG starter fra begyndelsen på 1. år og i løbet af de tre år ender du med et A-niveau i spansk; du vil blive overrasket over, hvor hurtigt du kan forstå, sige og skrive en masse.

For at kunne lære et nyt sprog kræver det engagement, deltagelse, humor, variation og samarbejde – fx arbejder vi meget med CL-øvelser, som du måske kender fra folkeskolen. I undervisningen læser du tekster på spansk og lærer om andre lande og kulturer. Du laver ind i mellem også plakater og podcasts eller video’er og spiller spil og rollespil – alt sammen på spansk. Undervisningen foregår ind i mellem også uden for klasselokalerne. Vi forsøger f.eks. hvert år at lave en blokdag i 1g med en hel dag fyldt med mexicanske tacos, salsa-dans, film osv. Derudover tager vi med 2g’erne på en spansk-ekskursion til København, hvor vi bl.a. besøger det latinamerikanske marked og går på restaurant.

Målet med spanskundervisningen er, at du ender med at kunne tale og forstå spansk på et grundlæggende niveau. Spansk er nøglen til de spansktalende dele af verden og sproget er relevant, fordi næsten 400 millioner mennesker i verden taler spansk! Du vil i spansktimerne på MG arbejde med mange både spanske og latinamerikanske emner, som du selv kan være med til at vælge: fra unge og den økonomiske krise i Spanien over bandekriminalitet i Mellemamerika, gadebørn i Sydamerika til spanske Pedro Almodóvars film.

!Hasta la vista!

Link til læreplan for spansk: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152507#Bil52

Vil du se MGs spansklærere, så tryk her

Tilbage til Fagene på MG